Fondat iniţial acum 100 de ani în Nagoya, Japonia, Brother are o istorie bogată în Europa care datează de acum 50 de ani.

Grupul Brother furnizează produse şi servicii pentru clienţii din toată lumea, având 17 unităţi de producţie (inclusiv patru fabrici aparţinând Brother Industries, Ltd.) şi 52 unităţi de vânzare în 44 de ţări şi regiuni din întreaga lume (conform datelor din aprilie 2013).

Brother a activat în Irlanda începând cu anul 1958 şi este membru al Grupului Global Brother. În prezent, Brother Irlanda conduce unităţi de vânzări / marketing, depozitare şi servicii post-vânzare de la sediul său situat în Boeing Road, Airways Industrial Estate, Santry, Dublin 17, de unde gestionează  toate produsele Brother, cu excepţia maşinilor unelte.

1958 – A fost înființat biroul Brother Europa

Comunitatea Economică Europeană a fost înființată cu un an mai devreme prin semnarea Tratatului de la Roma. Brother din Nagoya a recunoscut acest eveniment ca fiind un punct de dezvoltare foarte important și a identificat Europa ca un teritoriu cheie pentru creșterea companiei.

1968 – Brother preia fabrica de mașini de cusut Jones din Manchester

Firma de mașini de cusut Jones era una dintre mărcile preferate de britanici, însă compania suferea de pe urma lipsei de investiții și a dezvoltării. Decizia Brother de a face această achiziție ne-a permis să ne stabilit rapid în Marea Britanie.

Astăzi, linia de produse include nu numai maşini de cusut de uz casnic şi industrial, ci şi maşini unelte şi echipamente de informare şi comunicare de la Printing & Solutions Business Brother- Imprimante, aparate All in one, faxuri, imprimante de etichetare şi scanere, alături de consumabile şi accesorii originale marca Brother.

Viziunea europeană a secolului 21 obligă compania Brother să depună eforturi pentru a deveni o organizaţie unitară de talie mondială în domeniul vânzărilor şi marketingului, să lanseze cu mândrie produse unice pe piaţă şi să fie „Alături de dumneavoastră” în activităţile desfăşurate zilnic.